HAM AND EGG CREPE SQUARES..!!


Ham-and-egg-crepe-squares_design-crush
Yλικά που θα χρειαστείτε 


• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
• 4 μεγάλα αυγά
• 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
• 9 λεπτές φέτες ζαμπόν
• 9 αυγά
• ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1. Ανακατέψτε το αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, γάλα, τέσσερα αυγά και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπλέντερ και το μίγμα στο δυνατό για 30 δευτερόλεπτα. Ας ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
2. Ζεσταίνετε ένα 12 ιντσών αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ελαφριά αλείφετε με βούτυρο. Προσθέστε 1/3 φλιτζανιού από το μείγμα και περιστρέψτε την πλήρη κάλυψη τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι η κρέπα από κάτω  είναι πολύ ελαφριά αρχίζουν να γίνεται καφέ, περίπου 2 λεπτά.
3. Χαλαρώστε στην άκρη της κρέπας με σπάτουλα και στη συνέχεια, είτε με τη χρήση μεγάλης σπάτουλας ή με τα δάχτυλά σας, ανασηκώστε και αναποδογυρίστε. Μαγειρέψτε άλλα 2 λεπτά και στη συνέχεια σύρετε έξω από το τηγάνι πάνω σε λαδόχαρτο. Επαναλάβετε μέχρι να γίνουν όλες οι κρέπες. Θα πρέπει να έχετε περίπου 9 όταν τελειώσετε.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350.  Τοποθετήστε τις κρέπες σε ένα ταψί σκελετό (που μπορούν να χωρέσουν 3-4 ανά φύλλο). Τοποθετείτε μια φέτα ζαμπόν στο κέντρο της κρέπας και προσεκτικά σπάστε ένα  αυγό πάνω στο ζαμπόν. Διπλώστε άκρες της κρέπας προς το κέντρο, χρησιμοποιώντας το ασπράδι αυγού ως ένα είδος κόλλας. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ψήνετε μέχρι το ασπράδι έχει ψηθεί, περίπου 10-12 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.


Comments

Popular Posts